Antabus er ikke løsningen

26 november 2018
Tina Høy
Antabus er ikke løsningen

Antabus er ikke behandling

Behandlingscenter STIEN forklarer, hvorfor antabus er en dårlig løsning, hvis du vil fri af din afhængighed, https://behandlingscenter-stien.dk/antabus/. Mange afhængige vil kun have tanke for den næste genstand og ignorere, at de bliver syge af at drikke samtidigt med, at de tager antabus. Og så bliver de syge med kvalme, træthed og kan sågar få hjertestop. Du kan kontakte Behandlingscenter STIEN på døgntelefon: 70 20 72 70.

Medafhængighed

Behandlingscentret STIEN tilbyder ikke kun behandling for den afhængige, men også rådgivning til de pårørende. Centret bruger begrebet “Medafhængig”, da nogle karakteristika kan tegne sig for dem, der har levet tæt på en afhængig. Det kan også være, hvis du selv er vokset op i et hjem med en afhængig eller faktisk også en alvorligt syg person. Begrebet opstod i USA for ca. 30 år siden og omhandler det, som en medafhængig typisk ender med at gøre; at udsætte sine egne følelser. Den medafhængige er har også karaktertræk som mistillid, handlingslammelse og prioriterer andres behov først. 

Ofte fokuserer de pårørende på, hvad de kan gøre for, at den afhængige ikke kommer ud i et misbrug igen. Centret vil tale med de pårørende om dette og spørgsmål som “Skal vi fjerne alkohol ved familiesammenkomster?” og “Hvad skal jeg gøre?”. Behandlingscentret STIEN anbefaler, at man efter behandlingen ikke behandler den afhængige som en syg person og – som noget nyt efter år med særlige hensyn – lader personen selv tage ansvar for sit liv og ikke selv fortsætter de gamle adfærdsmønstre. 

I stedet for at tro, at alt er godt, når den afhængige er afvænnet, vil det være optimalt for familiens fremtid at arbejde med, hvad der er sket. Den pårørende har måske ikke kunne genkende den afhængiges sande jeg og værdier, som han/hun holder af, under misbruget, og har nu brug for at puste ud.

Flere Nyheder