Din gamle bil er faktisk stadig penge værd

14 december 2019
Silje Hansen
Din gamle bil er faktisk stadig penge værd

Hvis du har en bil som er blevet for gammel eller som er alt for hærget og skadet til at kunne blive synet, så kan du stadig få gode penge for din bil. Uanset om din bil kan sælges eller ej, så kan du som regel godt få udbetalt den aktuelle skrotpræmie i Danmark, når du vælger at sende din bil til skrot hos en af de lokalt miljøgodkendte autoophuggere. Der er dog alligevel et par enkelte krav, som bilen skal kunne leve op til for at kunne få udbetalt skrotpræmien. Et af de krav er blandt andet bilen maksimalt må veje op til 3500 kg. Derudover må der ikke være plads til flere en ni personer i bilen og det er naturligvis inklusiv føreren. Derudover skal bilen være afmeldt senest d. 1 juni år 2000, hvor den skal have haft minimum den lovpligtige ansvarforsikring. Hvis du kan sætte kryds ved alle disse krav, kan du godt forvente at få udbetaling den aktuelle skrotpræmie for din bil. 

Her kan du finde andre artikler der er relevante for bilejere.

Vælg en lokal autoophugger, der er miljøgodkendt

Det er vigtigt, at hvis du overvejer at skrotte din bil at du undersøger markedet efter en lokal autoophugger, der er miljøgodkendt. På denne måde kan du få den bedste skrotpræmie for din bil og kan køre derfra med god samvittighed. Det er sådan at bilproducenten har et ansvar for en miljøvenlig nedbrydning af bilen, derfor betaler bilproducenten det gebyr det ellers bil koste at skrotte din bil. Derudover får du som belønning en skrotpræmie udbetalt med det samme for din bil. 

Du kan enten vælge selv at udfylde de dokumenter der skal til for at skrotte din bil og få udbetalt skrotpræmien, eller overlade ansvaret til den aktuelle autoophugger. Her vil der også være mulighed for at autophuggeren kommer ud til din adresse, for at hente din bil. 

 

Flere Nyheder