du kan få fjernet en træstub med en stubfræser

08 februar 2022
Niels Geckler

advertorial

Meget havearbejde kan klares selv. Men som almindelig haveejer vil du sikkert en gang imellem opleve, at du har brug for professionel assistance fra for eksempel https://www.traeplejedanmark.dk/

Det er dejligt med en have at nyde somrene i og lade børnene tumle i træer og på plænen. Men det kræver også arbejde at holde en have pæn og indbydende.

Så længe det drejer sig om almindelig beskæring af træer og buske, klipning af hæk og tilsvarende i villahaven, vil de fleste kunne håndtere det selv. Men hvis du skal have beskåret et stort og højt træ langt oppe kræver det særlig kunden og specielt udstyr. 

Hvis du skal have fældet et større træ kan det også være en god ide, at få hjælp fra en fagmand. I hvert fald hvis der er noget i nærheden, som kan blive ødelagt, hvis træet vælter i en retning, du ikke havde forudset. 

træpleje 

Og man skal ikke undervurdere risikoen forbundet med den slags opgaver. En motorsav er praktisk, men det er et kraftfuldt værktøj med stor destruktiv kraft, der kan gøre meget alvorlig skade på dig, hvis du mister grebet.

Stubfræsning kræver specialværktøj

Når et større træ er blevet fældet står stubben naturligvis tilbage. Det er ikke sådan lige at komme af med en stor træstub, og det kan meget vel være, at den står i vejen midt i haven. At grave den op og få den bragt væk vil ofte være et meget stort stykke manuelt arbejde. Der skal både graves og hugges med en økse i rødderne for at få den fri.

Alternativet til at grave en stor stub op med rødder og det hele kan være en stubfræsning. Med en stubfræser kan man raspe stubben, så den bliver til små stykker flis, som er noget nemmere at flytte. Den fræser et stykke ned under jordhøjde, så stubben er helt borte bag efter.

Flere Nyheder