eBoligadvokat hjælper dig med tinglysning og skøde

05 november 2018
Tina Høy
image

Tinglysning af fast ejendom

Rettigheder over en ejendom skal tinglyses, før ejerskabet er trådt offentligt i kraft. Når tinglysningen er registreret, har køber opnået endelig og beskyttet ret over ejendommen.

eBoligadvokat hjælper dig videre med din tinglysning, så skødet på en ny bolig bliver offentliggjort, og sikkerheden mod sælgers eventuelle kreditorer kommer i hus.

De varetager tinglysningen, hvis dit skøde allerede er skrevet, og hvis du ikke har et skøde, håndterer de også gerne selve skødeskrivningen, fx ved køb af familiens drømmehjem eller ved forældrekøb.

Uanset hvad baggrunden for dit skøde er, skal du vide, at det er risikabelt at skrive det selv.

Køberrådgivning, skødeskrivning og tinglysning

Som certificeret boligadvokat har vi mange års erfaring med bolighandel, der kan komme dig til gode. For hvorfor ikke tage en boligadvokat med på råd gennem hele processen, og ikke kun i forbindelse med tinglysningen?

Som boligkøber står du overfor komplekse juridiske udfordringer, og alt det og meget mere hjælper vi dig med gennem vores køberrådgivning. 

Ændring af skøde

Der kan være flere grunde til, at et nuværende skøde skal ændres. Det kan være på grund af skilsmisse, hvis ejerforholdende i en fælles ejendom ændrer sig, eller hvis et forældrekøb skal overdrages til barnet.

Uanset årsagen kan vi hjælpe dig, og typisk er prisen på en ændring en smule billigere end ved udarbejdelse af et nyt skøde. Vi sørger for alt, hvad der vedrører udarbejdelsen af skødet, tinglysning af skødet og indhentning af alle nødvendige underskrifter.

Hvad koster tinglysning af fast ejendom?

Udarbejdelse af skøde koster fra 1.950 kr. for en ændring af skøde til 2.500 kr. for et skøde ved fri ejendomshandel.

Tinglysningsafgiften til staten udgør som udgangspunkt 1.660 kr. plus 0,6% af købesummen eller af den offentlige vurdering, hvis der er tale om en handel mellem familiemedlemmer.

Hvis du har brug for hjælp, har Advokat Jaas speciale i boligkøb. 

Flere Nyheder