Er det tid til at få foretaget gulvafslibning?

24 januar 2019
Anders Lundtang Hansen
Er det tid til at få foretaget gulvafslibning?

Det er vigtigt at bevare ens gulv af et underlag i så lang tid som muligt, og der er flere metoder til, hvordan du kan bevare dit trægulv mest muligt – og her er vi langt fra ude i at udskifte gulvpladerne som den første løsningsform.

Man kan selvfølgelig gøre sit for at feje og vaske gulvet, men den form for gulvbehandling er kun overfladisk, og hvis man bruger for meget vand eller de forkerte kemikalier til at vaske gulvet, så kan vandet og kemikalierne suge sig ned i gulvet og gøre skader derpå – specielt hvis gulvplankerne ikke er overfladebehandlet i forvejen.

Men hvis man begynder at lægge mærke til større knaster eller slitage på gulvet, som der naturligvis bliver afstedkommet af flere års brug fra store, små og dyr – for det er trods alt det, et trægulv er til for – så kan det være på tide, man går i dybden med at få fikset gulvet.

Her skal man nok hidkalde professionelle fagfolk til at varetage gulvets følgende behandling i form af en gulvafslibning eller gulvafhøvling, og disse udlærte folk kunne meget passende komme fra gkservice.

De kan klare mange forskellige gulvbehandlingsopgaver inklusiv at slibe gulvet ned, og ikke to gulve er ens eller for den sags skyld slidt helt ned, så det kan på forhånd være svært at sige, hvad der skal gøres med gulvet, hvis man ikke har haft nogle professionelle til at kigge på gulvet først.

Måske kan man nøjes med en mindre grov gulvafslibning, eller måske skal man virkelig mere i dybden med gulvbehandlingen, fordi der er indgroet snavs og skidt på gulvet, eller der er måske ligefrem kommet områder, der er blevet ødelagt.

Er gulvet helt grelt, hvis man for eksempel har købt et hus med et gammelt trægulv, kan det være, man skal tage en gulvafhøvling i brug.

Men hvis gulvet er slidt for langt ned og høvlet ned i forvejen, så kan det være, der ikke er mere at slibe eller høvle i, uden man kommer igennem trægulvet.

Dog håber vi ikke, at du står i den situation.

Husk endvidere at bruge en efterhandling af gulvet i form af for eksempel lud eller olie.

Flere Nyheder