Få et flot lyst gulv igen med en gulvafslibning

12 februar 2021
Maya Hindsberg

De fleste moderne designerhjem, især i Danmark, har sæbebehandlede trægulve. De er nemlig både smukke og lyse, hvilket går godt med det skandinaviske design og de traditioner, der er omkring indretning. Derudover er de også rare at gå på.

Det er ekstra smukt, når det har fået sin første behandling, for det er helt glat og skindende, samtidig med, at træets unikke karakter skinner igennem, men alting har en ende, og det smukke lyse gulv, som er blevet lysnet af de hvide pigmenter i sæben, vil på et tidspunkt blive slidt bort. Heldigvis, kan du få en gulvafslibning, hvilket fikser problemet for dig.

Hvad kan du gøre?

Den fede sæbe, som bliver skrubbet ind i træværkets overflade mætter fibrene og danner en beskyttende hinde, når den er blevet slidt væk, vil der begynde at blive tegn på slid. De er især tydelige på et sæbebehandlet trægulv, fordi de står i stor kontrast til den lyse overflade. Det kan heldigvis godt løses med en gulvafslibning. Det fjerner de overfladiske ridser, ved at fjerne efterbehandlingen og en millimeter af træet. Når gulvet er blevet slebet, kan du derefter efterbehandle det igen med sæbe, så det fremstår flot, nyt og lyst igen.

Hvem kan udføre en gulvafslibning?

Det er helt sikkert en fordel at få en fagmand til at gøre arbejdet for dig. Det er nemlig en tung og tidskrævende opgave at slibe gulvet. Det er dog muligt at gøre det selv, hvis du føler du har tiden, tålmodigheden og evnerne. Du kan nemlig leje de nødvendige maskiner i dit lokale byggemarked, og der er massere af artikler, som viser dig, hvordan du selv kan gøre det, og guider dig igennem processen. Fordelen ved at hyre en faglært håndværker er dog, at du er sikker på, at de vil bruge deres ekspertise, så du får det flottese og mest holdbare resultat.

Flere Nyheder