Fokuser på driften med en bogholder i virksomheden

09 december 2019
Silje Hansen
Fokuser på driften med en bogholder i virksomheden

Når man er erhvervsdrivende i Danmark, er man forpligtet til at indberette moms og årsregnskab for sin virksomhed. Det er gældende uanset om du har ansatte eller ej. Der kan være mange kasketter at bære, når man er direktør eller indehaver af en virksomhed eller et selskab. Det er derfor vigtigt, at du har sat dig ind i de gældende regler, når det kommer til bogføring. En fordel er at løbende at få bogført de indtægter, udgifter og lønninger der bliver løbende udbetalt fra firmakontoren. Det gælder også udlæg, kørepenge og de fradrag som du kan benytte dig af i selskabet.

Er du i tvivl om, hvordan du gør eller hvordan du kommer i gang med det, kan du naturligvis bruge mange af de online platforme og hjælpeprogrammer der er, at finde rundt omkring på nettet. Det kræver dog stadig at du manuelt indtaster det hele og kan derfor tage tid. Det kan blandt andet også derfor være en fordel at løbende bogføre dine regnskaber, så du hele tiden har et overblik omkring virksomhedens økonomi og om du tjener penge i selskabet. 

Hvorfor bør du vælge en bogholder?

Det er naturligvis billigere og endda gratis selv at stå for bogføringen og regnskabet af sin virksomhed. Men ved at have en bogholder ombord kan du spare mange timers arbejde på noget, hvor du måske ikke er stærkest. I stedet kan du fokusere 100 % på din virksomhed og at styre driften eller udvikle et bedre produkt på markedet. Her vil den professionelle bogholder hjælpe med løbende at bogføre og afstemme med firmakontoen. Det gør det både nemmere og smartere for dig at have overblikket over økonomien og give dig ro omkring at alle regninger og moms bliver betalt til tiden. En bogholder kan også hjælpe med udbetaling af løn til dine medarbejdere og indberette skatten

Flere Nyheder