friendlyfur.dk

– Vi skriver lidt nyt fra danske firmaer

Giv dit gamle badekar en chance mere med maling af badekar

Giv dit gamle badekar en chance mere med maling af badekar

Et badekar af ældre dato er sjældent lige så smukt og ensartet i emaljen som et splinternyt badekar. Dette skyldes, at emaljen på badekarrets inderside med årene eroderes – og så er der frit slag for, at kalk og okker kan aflejre sig, og skabe grimme misfarvede plamager.

Disse plamager er som oftest ru at føle på, og er som regel placeret der hvor emaljen lider allermest under belastningen fra vandet – for eksempel foran afløbet og rundt om rør og armatur. Plamagerne, som er farvet gulligt brune af farvestofferne i kalken og okkeren, gemmer som regel også på mere uappetitlige hemmeligheder. Den ru overflade gør det nemmere for hud og sæbe rester at indlejre sig, og danne de perfekte vækst betingelser for bakterier og svamp. Dette betyder, at din badekar ikke alene er grimt at se på – det kan også være forbundet med en direkte sundheds risiko at bade i det.

Skrot ikke det gamle badekar – få en ny emalje i stedet

Hvis du går og ærgrer dig over, at dit badekar ikke længere just indbyder til wellness oplevelser, har du sikkert også overvejet at købe et nyt badekar. Men det er faktisk ikke altid nødvendigt. Hvis skaderne udelukkende består af overfladisk slitage på emaljen, kan dit gamle badekar faktisk sagtens reddes. Og det er både billigere og hurtigere at få en ny emalje i badekarret, end det er at skifte det gamle badekar ud med et splinternyt.

Hvordan foregår emaljering af badekar?

Når du vælger at alliere dig med en professionel håndværker i forbindelse med emaljering af badekar, vil selve processen kun tage et par timer. Din badekarsmaler vil slibe og rense badekarret, så den nye emalje kan binde bedst muligt. Denne vil så blive påført i et jævnt og ensartet lag – og efter cirka et døgns hærdning, kan badekarret atter tages i brug. Læs mere på https://ny-emalje.dk/emaljering-af-badekar/