Københavnsk metrolinje godt fra start

07 december 2019
Søren Black
Københavnsk metrolinje godt fra start

Mange passagerer og høj driftsstabilitet

Den 29. september 2019 tog en lang række københavnere sammen med Dronningen den nye metrolinje, M3, i brug. Siden da har mere end 4,1 mio. passagerer kørt igennem undergrunden på Nørrebro, Vesterbro, Frederiksberg og Indre By. Ser man på passagertallet for alle tre metrolinjer, så kom det i oktober måned op over 10 millioner. Og ikke mange af passagererne har gået forgæves til de nye toge. For Metroselskabet oplyser nemlig, at driftsstabiliteten på Cityringen den første måned har ligget på 97,5 procent. Den gamle metroline, M1 og M2, har i samme periode haft en driftsstabilitet på 99,3 procent.

Flere stationer mangler at blive færdiggjort

Men selvom den nye metrolinje altså har kørt planmæssigt og haft mange passagerer med, så er alt alligevel ikke i den skønneste orden i den københavnske metro. For flere af stationspladserne ved Cityringen mangler stadig at blive gjort færdige. På Skjolds Plads på Nørrebro er området omkring stationen stadig afspærret og på Nørrebro station er teknikere stadig i gang med at installere rulletrapper. Helt galt ser det ud på Københavns Hovedbanegård og på Østerport station. Her mangler stadig de gangtunneler, der skal forbinde metroen med S-togene og fjerntogene. Dette arbejde ventes først færdig engang i løbet af foråret 2020.

Intet signal på Cityringen

Har du været rundt i Metro Cityringen, så har du nok opdaget, at der på din telefon står intet signal. Dette skyldes, at det anlæg teleselskaberne har bestilt til at skabe signal nede i tunnelerne stadig ikke er oppe at køre. Så indtil videre er det altså ikke muligt at tjekke mails eller ringe til din bedstemor, når du for eksempel kører fra Kongens Nytorv til Østerport Station under jorden. Et optimistisk bud fra Teleindustrien lyder på, at du i løbet af første kvartal i 2020 vil kunne bruge din smartphone på den nye metrolinje. De kommende år arbejdes der med planer om at udvide metroen til Sverige.

Flere Nyheder