Makita – en japansk producent af græstrimmere

13 marts 2022
Niels Geckler

advertorial

En Makita græstrimmer kan slå græs, ukrudt og andre små planter ved at en snor eller et lille plastikblad roterer med høj fart og klipper det ned, som den rammer – hvis ikke det er alt for genstridigt.

Man kan se græstrimmeren som mobil og handy lille plæneklipper – en mindre version af en buskrydder om du vil. Den kan god forveksles med en buskrydder, da de ved første øjekast ser ret ens ud, og de fungerer da også langt af vejen på samme måde. Men de er altså beregnet på at blive brugt til forskellige opgaver. 

Græstrimmeren kaldes også for en kanttrimmer eller en trådtrimmer og den er en hel del lettere end storebror, buskrydderen. Man kan betjene græstrimmeren med bare en hånd i mange tilfælde og den kan kommer ind alle mulige steder, hvor hverken plæneklipper eller buskrydder kan komme til. Da der er tale om et supplement til plæneklipperen, fordi den bruges til at klippe kanter og kringlede kroge, hvor der ikke er plads til at komme med plæneklipperen, er det også i den samme periode af året at den bruges.

Makita græstrimmer

En buskrydder er et mere kraftfuldt redskab, der også kan klare kraftig beplantning som groft græs, ukrudt, og buskads. De er som oftest store og så tunge, at der er to håndtag og en bæresele monteret, for at man kan håndtere den.

Makita – en stor global spiller

De største Makita græstrimmere kan man dog også få med for eksempel bæresele og de vil kunne klare visse af buskrydderens opgaver. Denne japanske producent har fabrikker flere steder rundt i verden, hvor de forskellige elektriske redskaber produceres af mere end 15.000 ansatte.

Det er en mere end 100 år gammel virksomhed, der i efterkrigsårene begyndte på produktion af elektrisk værktøj. Mange, både private og professionelle, er glade for produkterne fra Makita.

Flere Nyheder