friendlyfur.dk

– Vi skriver lidt nyt fra danske firmaer

Maling af badekar - hurtigt og billig renovering

Maling af badekar – hurtigt og billig renovering

Dit gamle badekar vil efter mange år med ugentlige – eller måske endda daglige – karbade ende med en plettet og skrammet inderside. Badekarret er på indersiden betrukket med emalje – et hårdført og modstandsdygtigt materiale, som sikre det skinnende blanke look, og som gør dit badekar vandtæt.

Men selv emalje slides med tiden, og når dette sker, vil den begynde at fremtræde grim og uensartet. De grimme pletter og misfarvede plamager skyldes fortrinsvis kalk og okker fra vandet samt rust fra rørene, når disse aflejrer sig i den slidte emalje, bliver denne misfarvet og ru i overfladen. Disse plamager kan især iagttages rundt om armaturer og rør, samt foran afløbet i bunden af badekarret.

Når først de misfarvede og ru skjolder er opstået, er det et tegn på, at emaljen er så slidt, at den ikke kan blive pæn og glat igen ved almindelig rengøring. Uanset hvor hårdt og grundigt, du en skrubber og skurer, vil du ikke kunne fjerne slitage pletter i emaljen. Og så er det på tide at få en professionel badekarsmaler på banen.

Hvorfor skal jeg sætte det slidte badekar i stand?

Det kan godt betale sig at renovere det gamle badekar frem for at skrotte det. For det første er det dyrt at skille sig af med et badekar. Badekarret skal – såfremt det er et indbygget eet af slagsen – rykkes ud af sin sokkel, som herefter skal bygges op på ny (eller brydes helt ned, hvis der skal bygges bruseniche i stedet). Og skal der et nyt badekar på banen, er et sådant heller ikke helt billigt i anskaffelse og installering.

I stedet kan du kontakte en erfaren håndværker med ekspertise inden for maling af badekar, og bede ham påføre en ny emalje. Dette kan klares på få timer – og efter et døgn har du et badekar, som står som nyt.

Læs mere på https://ny-emalje.dk/emaljering-af-badekar/